HAKKIMIZDA
Uzm. Ecz. Burcum Uzunoğlu
Uzm. Ecz. Burcum Uzunoğlu ruhsatlandırma, fiyatlandırma, geri ödeme ve kurumsal ilişkiler alanlarında ulusal ve uluslararası 20 yıllık bir deneyime sahiptir. Sosyal Güvenlik Kurumu, Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile kurumsal ilişkilerin yönetilmesinde 15 yılı aşkın deneyimi bulunmaktadır. 2009 yılında Ruhsatlandırma Müdürü olarak göreve başladığı Celgene International’da, 2011 - 2016 yılları arasında Ruhsatlandırma ve Pazar Erişim Direktörü olarak çalışmıştır.
Celgene International’da çalışmaya başlamadan önce 2005-2008 yılları arasında Bilim İlaç A.Ş.’de Klinik Araştırma Müdürü olarak ve daha sonra 2008-2009 yıllarında Berko İlaç A.Ş.’de Ruhsatlandırma Müdürü olarak görev alan Uzunoğlu, kariyerinin başlangıç yıllarında ise Nobel İlaç A.Ş.’de Teknik Uzman olarak, Deva Holding’de İş Geliştirme Uzmanı ve Fako İlaçları A.Ş.’de ise Ürün Geliştirme Uzmanı olarak çalışmıştır.
Aralarında Medya Eğitimi ve Liderlik Eğitimi de bulunan birçok kongreye ve eğitimlere katılmıştır. Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesini 1997 yılında bitiren Uzunoğlu, akademik hayatına yine aynı fakültede yüksek lisans derecesi elde ederek devam etmiştir. 2001 yılında, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde İşletmecilik Programı’na katılmıştır. 2008 yılında Bahçeşehir Üniversitesi’nden Küresel İşletmecilik ve Pazarlama MBA derecesi almaya hak kazanmıştır.
Burcum Uzunoğlu, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD) Yetim İlaç Çalışma Grubu’na başkanlık yaptığı süre içerisinde Ulusal Yetim İlaç Kılavuzu çalışmalarında önemli katkıları olmuştur.
TBMM’nde ALS, SMA, DMD, MS hastalıklarında ve tedavisi bilinmeyen diğer nadir hastalıklarda uygulanan tedavi ve bakım yöntemleri ile bu hastalıklara sahip kişiler ve yaşadıkları sorunların ve çözümlerinin belirlenmesi amacıyla, 9 Şubat 2019 tarihli ve 30681 sayılı Resmî Gazete’de yer alan karar ile açılan Meclis araştırmasında gözlemci olarak yer almıştır. 22.05.2019-10.03.2020 tarihleri arasında yapılan Komisyon toplantılarına katılarak, Meclis Araştırma Komisyonu’na sunum yapmış ve komisyon üyeleri ile çalışmıştır.
ALS, SMA, DMD, MS Hastalıklarında ve Kesin Tedavisi Bilinmeyen Diğer Hastalıklarda Uygulanan Tedavi ve Bakım Yöntemleri ile Bu Hastalıklara Sahip Kişiler ve Yakınlarının Yaşadıkları Sorunların ve Çözümlerinin Belirlenmesi Amacıyla Bir Meclis Araştırması Açılmasına İlişkin Çözüm Önergeleri ve Meclis Araştırması Komisyonu Raporu’nun 23 Şubat 2021 tarihinde TBMM Genel Kurulu Sunumu’na izleyici olarak katılmıştır.
İlaç Eczacılık Sağlık Bilim ve Teknolojileri Vakfı “Yetim İlaç ve Nadir Hastalıklar Çalışma Grubu” Başkanı ve “Biyoteknoloji Endüstrisi Çalışma Grubu” üyesidir.
Ankara Üniversitesi Nadir Hastalıklar Uygulama ve Araştırma Merkezi - NADİR Danışma Kurulu üyesidir.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sağlık İş Konseyi İlaç Komitesi üyesidir.